Кремль зажадав від спецслужб організувати антиукраїнські протести у Франції та Бельгії – Nowiny Polskie

Читать на русском

Кремль зажадав від спецслужб організувати антиукраїнські протести у Франції та Бельгії – Nowiny Polskie
Кремль зажадав від спецслужб організувати антиукраїнські протести у Франції та Бельгії – Nowiny Polskie

Спецслужби Росії мають намір задіяти свою агентуру у Франції та Бельгії для організації антиукраїнських демонстрацій проти постачання бойових літаків Києву.

Об этом сообщает Проект РУ

Про це пише польське видання Nowiny Polskie.

"Протести стануть відповіддю на рішення Польщі поставити перші 4 винищувачі МіГ-29 Києву. Для створення масовості прокремлівських протестів російська пропаганда використовуватиме кадри демонстрацій у Франції, що не вщухають, проти пенсійної реформи, а організатори антиукраїнських мітингів постараються збирати своїх нечисленних "прихильників" поблизу епіцентрів антиурядових акцій", – сказано в публікації.

За даними Nowiny Polskie, відомо про плани російських спецслужб підтримати проведення трьох антиукраїнських акцій – у Парижі 18 березня, Тулузі 19 березня та Брюсселі 4 квітня.

За організацією протестів у Парижі стоїть колишній близький соратник Марін Ле Пен французький політик Флоріан Філіппо/Florian Philippot.

Раніше на своїй сторінці у Twitter він закликав вийти на мітинг проти рішення польської влади передати Україні бойові літаки, оскільки, на думку Філіппо, таким чином Польща втягує Євросоюз та НАТО у війну з Росією. Крім цього, Філіппо відкрито назвав українців "нацистами" та активно просуває російські наративи.

"У лютому 2023 року Філіппо вже проводив подібну маніфестацію під гаслами "Ні третій світовій!", "Виходимо з НАТО" та "Ні постачанням зброї Україні". Захід був активно розтиражований росЗМІ", – нагадують Nowiny Polskie.

Видання також зазначає, що Філіппо – колишній керівник виборчої кампанії Марін Ле Пен, а тепер лідер партії "Патріоти", яка не має жодного крісла у Національній асамблеї. З 2012 по 2017 рік він обіймав посаду віце-президента тоді ще "Національного фронту" і був замішаний у скандалі, коли партія брала позику на свою передвиборчу кампанію у Першого чесько-російського банку, який контролює Геннадій Тимченко – близький друг Путіна. Декілька років поспіль Філіппо вважався наймедійнішим представником "Національного зібрання", поступаючись хіба що Марін Ле Пен. Він відомий у Франції, а це означає, що він і далі з’являтиметься у французьких та російських медіа під час маніфестацій та чергових виборів, просуваючи наративи Кремля.

Іншим організатором антиукраїнських протестів, які відбудуться 19 березня у Тулузі та 04 квітня біля штаб-квартири НАТО у Брюсселі, є керівник організації "Русофони Піренеїв", 39-річна громадянка Франції та Росії Ганна Новікова.

"Учасники вимагатимуть від французьких та європейських політиків взяти до уваги їхню електронну петицію на сайті французького парламенту про відміну введених санкцій проти Росії", – пише видання.

Як повідомляють Nowiny Polskie, у демонстраціях консолідованих проросійських сил під гаслом #StopKillingDonbass і проти постачання зброї Україні планують взяти участь особи, які раніше як журналісти і спостерігачі перебували на тимчасово окупованих територіях України і висвітлювали події на користь Москви.

Источник: База компромата