У Німеччині намагаються заблокувати продаж аеропорту російському мільярдеру

франкфурт,ханн

Збори кредиторів збанкрутілої керуючої компанії німецького аеропорту Франкфурт-Ган виступили проти його продажу компанії NR Holding російського мільярдера Віктор Харитоніна.

Об этом сообщает Компромат


Про це арбітражний керуючий Ян Маркус Платнер заявив в окружному суді Бад-Кройцнаху, повідомляє Deutsche Welle (DW) із посиланням на німецькі ЗМІ.

За даними Reuters, один із двох уже укладених договорів купівлі-продажу "не затверджений", оскільки інвестор і продавець вирішили спільно подати контракт на погодження до Міністерства економіки Німеччини.

Водночас, збори кредиторів можуть ухвалити нове рішення, дозволивши продаж аеропорту російському олігарху, якщо Міністерство економіки ФРН не заперечуватиме проти цього.

Платнер розповів, що в найкоротші терміни з’явилися нові зацікавлені сторони в придбанні аеропорту. Арбітражний керуючий висловив упевненість, що рішення знайдуть найближчими тижнями.

Читайте також: Путін шукає гроші на війну: Для російського бізнесу придумали новий "добровільний" податок

Раніше кілька німецьких парламентарів закликали уряд ФРН запобігти продажу аеропорту компанії російського мільярдера.

Хоча Харитонін і не перебуває під санкціями Європейського Союзу, Сполучені Штати Америки ще в 2019 році внесли його до санкційних списків у зв’язку зі звинуваченнями в маніпуляціях на виборах президента США у 2016 році.

Аеропорт Франкфурт-Ган розташований посередині між Франкфуртом-на-Майні та Люксембургом, від обох міст його відділяють близько 120 кілометрів. Повітряна гавань обладнана на базі колишнього американського військового аеродрому.

Харитонін зі статками в 1,2 мільярда євро посідає 66 місце в російському списку Forbes. У 2003 році він став одним із засновників холдингу "Фармстандарт" – одного з провідних постачальників ліків у Росію, зокрема – за державними контрактами.

За даними Forbes, у 2021 році Харитонін був найбільшим виробником російської вакцини проти коронавірусу "Спутнік V", а його онкологічні клініки відкрилися в багатьох містах РФ.

Источник: Скелеты в шкафу